Mrt

Öğrencilerimizin hazırlayıp sundukları bu güzel dinletici için öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuzda Almanca Öğretmeni Mehmet EROĞLU tarafından yürütülen uluslar arası ortakların yer aldığı Avrupa eTwinning Projemiz kapsamında yapılan çalışmalar devam ediyor.

Şbt

Okulumuzda öğretincilerimiz ve öğretmenlerimiz için daha güvenli bir teknoloji kullanımı sağlamak amacıyla eGüvenlik kuralları oluşturulmuştur.
Aynı zamanda okulumuz Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen esafetylabel.eu platformuna üye olmuştur.
eGüvenlik önlemleri ve kurallarından dolayı okulumuzda yürütülen çalışmalardan sayesinde "Bronze Label" almıştır.
Okulumuzda uyulması gereken eGüvenlik/eSafety kuralları aşağıdaki gibi belirlenmiştir. Belirlenen kurallara tüm paydaşların uyması daha güvenli bir teknoloji kullanımı sağlayacaktır.

Ara

ÇEDES kapsamında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlere sorumluluk kök değeriyle ilgili etkinliklerimizi de ekledik. Öğrencilerimiz Sorumluluk kök değeriyle ilgili pano hazırlarken pansiyonda yatılı olarak kalan öğrencilerimiz de Sungurlu ilçe vaizimiz Eyüp LALE beyin sorumluluk ve öz denetim konularındaki hoş sohbetinden istifade ettiler. Sayın Vaizimize teşekkür ederiz. ÇEDES kapsamında değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizesinde Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde düzenlenen okullar arası voleybol turnuvası sonuçlandı. Turnuvaya katılım sağlayan takımlardan Sungurlu Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesi birinciliği, Ahmet Koz-Kavşut Ortaokulları ikinciliği, okulumuz Haydar Öztaş Anadolu Lisesi de üçüncülüğü elde etmiştir. Turnuvaya katılan oyunculara madalyaları 23 Kasım tarihinde düzenlenen final maçının ardından dağıtılırken, kupalar 24 Kasım tarihinde düzenlenen öğretmenler günü ilçe programında Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Sakine SARIYÜCE tarafından takdim edilmiştir. Olukça eğlenceli geçen turnuvada yer alan tüm takımları tebrik ediyor, öğretmenlerimizin de sporun içerisinde yer almasını sağlayacak bu tarz etkinliklerin devam etmesini canı gönülden diliyoruz. Ayrıca turnuvada görev alan Beden Eğitimi Dersi öğretmenlerimize de teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz Almanca Öğretmeni Mehmet EROĞLU tarafından başlatılan ve yabancı ortakların yer aldığı uluslarası eTwinning projemiz başlıyor.

Ekm

ÇEDES ( Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum ) kapsamında öğrencilerimizle birlikte okul bahçemizdeki çöpleri topladık.

Tem

1998 yılında ilk mezunlarını veren okulumuz 25 yılda oldukça geniş bir aile haline gelmiştir. Kurucumuz Sayın Haydar Ali ÖZTAŞ beyin memleketimize kazandırdığı bu güzide eğitim yuvasında binlerce birey kaliteli bir öğrenim süreci geçirerek iş hayatına atılmıştır. Haydar Öztaş Anadolu Lisesi ailesi olarak farklı yıllarda mezun olmuş bireyleri bir araya getirerek sinerji oluşturma hedefimizin yanı sıra aynı sırayı aynı sınıfı paylaşan arkadaşlıkları dostlukları canlandırma hedefimizi gerçekleştirmek için bu özel günü düzenlemiş bulunmaktayız.  Bu özel gün için davet ettiğimiz kıymetli mezunlarımıza ve çok kıymetli öğretmenlerimize davetimize teşrif ettikleri için teşekkür ederiz. Daha kalabalık aile üyelerimizle yarınlarda tekrar tekrar buluşmak dileği ile.

May

11 B ve  C şubelerimiz arasında " insan hayatında duygu mu önemlidir yoksa akıl mı?" konusunda münazara yarışması düzenlendi. Etkinlik sonunda jüri üyelerince yapılan puanlamayla kazanan taraf 11 B şubesi ile " akıl" olmuştur. Etkinliği organize eden Edebiyat öğretmenlerimiz Murat KARAMAN ve Yıusuf TEKİN' e ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

9-B şubesi öğrencilerimiz Vatanseverlik kök değerini çok güzel bir şiir dinletisi ile işlediler. Milli Eğitim Bakanlığımızca bu yıl değerler eğitimi kapsamında her ay farlı kök değerlerin okullarda öğrenci ve öğretmenlerce çeşitli etkinliklerle işlenmesi istenmişti. Okulumuz Edebiyat öğretmenleri Murat KARAMAN ve Seval ULUKAYA KARAAĞAÇ ile Beden Eğitimi öğretmenimiz Tuba ÖNAL organizasyonunda hazırlanan dinleti izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Çalışmada emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Pandemi dönemi ile hasret kaldığımız bu tarz etkinliklere önümüzdeki eğitim öğretim yılında da fazlasıyla yer vermeyi düşünüyoruz.

May

Okulumuzda 9-10 ve 11. sınıflarda şubeler arası bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmada akademik yıl içerisinde öğrencilerimizin gördüğü derslerden sorular soruldu. Oldukça çekişmeli geçen yarışmalarda 9. sınıflarda birinciliği B şubesi göğüslerken, 10 ve 11. sınıflarımızda birinciliği A şubeleri göğüslemiştir. Yarışmanın hazırlanmasında ve organizasyonunda büyük emek harcayan Matematik öğretmenimiz Özgen beye teşekkür ediyoruz. Ödül töreninde birinci olan şubelerin öğrencilerine ödülleri öğretmenlerimizce takdim edilmiştir. Haydar Öztaş Anadolu Lisesi olarak sosyal, sportif, kültürel, sanatsal ve akademik etkinlikleri çoğaltarak devam ettireceğiz.

May

Müdür Yardımcımız Mustafa TOKMAK ve Rehber Öğretmenimiz Kemal ÖZBOLAT önderliğinde 12. sınıf öğrencilerimizle birlikte Ankarada Milli Savunma Üniversitesine, Hacettepe Üniversitesine ve Anıtkabire ziyarette bulunduk. Öğrencilerimizin mesleki anlamda oldukça güzel deneyimler elde ettiği ziyaret aynı zamanda sınav öncesi güzel bir motivasyon kaynağı oldu.

May

Okul rehber öğretmenimiz Kemal ÖZBOLAT ın önderliğinde öğrenciler arası satranç turnuvası düzenlendi. Öğrencilerimizden oldukça yoğun katılımın olduğu turnuvada birinci 9-B sınıfından Ahmet Furkan MERİÇ olurken ikinci 12-A sınıfından Efe AKKAŞ üçüncü ise 11-A sınıfından Kerem KİRAZLI oldu. Turnuvada  başarılı olan öğrencilerimize ödülleri İstiklal Marşı töreninde takdim edildi. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyoruz. Turnuvaya büyük emeği geçen rehber öğretmenimiz Kemal beye de ayrıca teşekkür ederiz.

Mrt